BLOGIN TAKANA

Blogin takana häärää 26-vuotias graafinen suunnittelija, avopuoliso ja yhden lapsen äiti Lahdesta. Esikoisemme Jasper syntyi syyskussa 2019, jonka jälkeen olen saanut astua mukaan äitiyden ihmeelliseen maailmaan.

Ennen Jasperin syntymää olin kuullut huhuja keskustelupalstojen kiivaasta, ehkä jopa raadollisista keskusteluista. Kuinka äidit neuvoivat toisiaan lapsen synnyttämisestä aina niiden kasvatukseen. Kaikki tietävät, että täydellinen äiti on se pullantuoksuinen kotiäiti joka asettaa lapset aina etusijalle. Ei koskaan komenna, eikä varsinkaan korota ääntään. Tekee kaiken lapsen ehdoilla. Kuulostaako tutulta? Niin minustakin. Valehtelisin, jos väittäisin, etten aikoinaan olisi miettinyt, kuinka minustakin tulisi täydellinen äiti. Se äiti, joka leikkii lapsien kanssa päivät pitkät hiekkalaatikolla ja leipoo aina tuoreet sämpylät aamupalaksi.

No, näin ei käynyt. Sanotaanko, että minun äitiyden alamäkeni lähti jo siitä kun neuvolatädin kysyessä ”Oletko ajatellut jo synnytystä?” Mielessäni alkoi pyöriä Facebookin ryhmässä nähdyt kolmensivun pituiset synnytystoivelistat. Ei kivunlievitystä, ei käynnistystä, eikä varsinkaan oksitosiinia, yhdelle taas kohdunkaulanpuudute ajoissa. Samaan aikaan suustani tulivat sanat: ”En ole ajatellut synnyttää”.

Onneksi minulla oli ymmärtäväinen neuvolatäti, eikä vastaukseni oikeastaan yllättänyt häntä, vaikka se yllätti minut. En ollut aikaisemmin sanonut koskaan ääneen, etten halua synnyttää. Vaikka olin aina ollut sitä mieltä, koin, että minun kuuluu synnyttää alateitse. No, minun kohdalla pääsyimme suunniteltuun sektioon, enkä voisi olla päätöksestäni tyytyväisempi.

Olen kuullut monesti, kuinka on ollut ihana nähdä, että en ole muuttunut lapsen saannin jälkeen. Ja kuinka olen pystynyt näyttämään, ettei jokaisen äidin tarvitse olla se pullantuoksuinen kotiäiti, jotta olisi hyvä äiti. Kutsuin itseäni pitkään huonoksi äidiksi, kunnes yksi ystäväni totesi, ”ei huono, vaan moderni”.

 Hyvä äiti voi olla monella tapaa ja meidän kaikkien tulisi muistaa, että äitiys muodostuu jokaisen kohdalla erilaiseksi. Itse koen, että moderni äiti – kuvastaa itseäni hyvin. Jos siis haluat kuulla, millaista äitiys on, kun olet keskustelupalstojen kuuminta huutoa, tervetuloa seuraamaan meidän matkaa.

Follow my blog with Bloglovin

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *