POLTTARIT

Me vietettiin viikonloppuna rakkaan ystäväni polttareita. En itse ole aikaisemmin ollut polttareissa, vaikka häissä on viimeiset pari kesää vietetty enemmän tai vähemmän.

Meillä tuleva morsian oli tietoinen polttareista, eikä siis tullut yllätyksenä, kun pamahdimme hänen ovensa taakse. Lähetimme noin kuukausi ennen polttareita kukkalähetyksen, jonka korttiin kirjoitimme

”Rakas Emilia, vaikka avioliiton esteiden tutkinta menikin läpi, tulee polttarikomitean tarkistaa pätevyytenne Vaimoksi vielä kertaalleen. Varaathan kalenteristasi lauantain 8.8.2020 vapaaksi. Tarkemmat ohjeet saat myöhemmin.

Rakkaudella,
Polttarikomitea”

Tarkemmat ohjeet hän sai viikkoa ennen polttareita kirjeen muodossa. Kirje sisälsi tietoa aikataulusta sekä pakkauslistan.

Päivän aloitimme satamasta, jossa morsianta odotti vesijetti. Polttarisankari ei ollut aikaisemmin päässyt ajelemaan, joten nyt oli jo korkea aika. Ilmeistä päätellen, voisin myös väittää, että hän ihan viihtyi järvellä, vaikka vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittikin.

Jetteilyn jälkeen siirryimme syömään ja laittautumaan. Jälkiruoka meillä tapahtui piknikin muodossa, jossa tulevaa morsianta odotti vaimotesti. Testiin kuului mölkkypeli polttari teemalla, perunan kuorintaa, barbeilla leikkimistä sekä selfien ottoa. Meillä polttarisankari lähti todella hyvin mukaan näihin! Illasta hän sai vielä kerätä avioliittoneuvoja vastaantulijoilta. 

 

Polttariporukasta kukaan ei tuntenu entuudestaan toisiaan, mutta saimme todella hyvin järkättyä kaikki. Välillä kuulee, millainen hullunmylly on polttariryhmässä, mutta meillä kaikki sujui ongelmitta. Kaikkien ideat otettiin huomioon ja yhdessä sitten mietimme, miten saisimme päivän rakennettua fiksusti. Sää suosi meitä, mikä oli todella hyvä, sillä kaikki aktiviteetit olimme suunnitelleet ulkoilmaan. 

Polttaripäivä oli myös ensimmäinen päivä Jasperin syntymän jälkeen kun lähdin ulos. Ja teki kyllä hyvää olla hetki pois kotoa ja nauttia hyvästä seurasta, ilman kokoaikaista keskeytystä. Meillä ilta venyi yöhön, joka kostautui sitten aamulla, kun Jasper halusi herätä tottakai jo ennen seitsemää. Vaikka sain jäädä nukkumaan ja mieheni heräsi Jasperin kanssa, heräilin ääniin vähän väliä. Mutta eiköhän nekin univajeet saada jossain vaiheessa taas kerättyä takaisin.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *