99m² ASUNTOPROJEKTI

Vuorossa olisi kurkistus meidän asuntoprojektiin, joka aloitettiin viime syksynä.

Päätimme viime kesänä, että rupeamme katsomaan isompaa asuntoa. Jasper oli syntymässä syksyllä eikä hissitön kerrostalokaksio olisi enää kauaa palvellut tarpeitamme. Näin mielessäni jo kuinka kiukuttelen rattaiden kanssa portaissa kun lapsi huutaa sylissä samaan aikaan. Ja niinhän siinä kävi, portaissa huusi minä ja lapsi, eikä vaunulenkeillä turhan usein tästä syystä käyty. 

Löysimme heinäkuussa 2019 sopivan asunnon johon tykästyimme. Asunto oli alkuperäisessä kunnossa ja sieltä löytyi mitä kummallisempia tein itse ja säästin -viritelmiä. Kuitenkin näimme asunnossa potentiaalia ja asunnon pohja oli sellainen, mikä miellytti meitä molempia. Muutama viikko meni kun välillä otimme asunnon puheeksi ja mietimme, jaksaisimmeko lähteä siihen remonttirumbaan. Päätöstä ei helpottanut, että remontin lisäksi asunnossa oli vuokralaiset, joilla olisi 6 kuukauden irtisanomisaika. Eli asunto vapautuisi pahimmassa tapauksessa vuoden vaihteessa. Harkinnan jälkeen päätimme kuitenkin tehdä asunnosta tarjouksen ja sehän meillä jäi käteen.

Ja nyt 11 kuukautta myöhemmin, täällä me olemme ja asustamme. Asuntomme vapautui jo syyskuussa, sopivasti Jasperin syntymän aikaan.

Muutto kuitenkin tapahtui vasta helmikuussa, sillä syyskuusta – helmikuuhun teimme pintaremontin kaikkialle muualle kuin keittiöön ja vessoihin. Remontti kesti pienen ikuisuuden, sillä mieheni kävi pääasiassa töiden jälkeen + viikonloppuisin laittamassa asuntoa kuntoon. Muutaman kerran Jasper vietiin mummolaan hoitoon, että pääsin myös itse auttamaan. Kauheasti siis emme toisiamme syksyllä nähneet, kun tuntui että mieheni on kokoajan tekemässä remonttia ja itse olen Jasperin kanssa kotona.

Mutta nyt meillä on meidän näköinen koti.
Pieni kurkistus meidän ennen ja jälkeen kuviin:

Eteinen

Eteisestä sai lähteä kaapit sekä väliovi. Vasemman puoleiset kaapit jatkuivat portaiden alle asti, mutta koska olivat portaiden alla, ei sinne olisi mitään saanut laitettua. Kaapiston sisältä löytyi myös patteri, mikä tietyllä tapaa hankaloittaa säilyttämistä. Ja tulihan eteisestä huomattavasti avarampi, kun kaapistot poistettiin. Säilytystilaa tuotiin tuulikaappiin, johon tehtiin liukuovellinen komero.

Olohuone

Olohuoneesta sai lähteä puolipaneelit ja tapetit. Myös lattia vaihdetiin koko asuntoon. 
Lattiaan valittiin sävyksi vaalea tammi, jotta saadaan asuntoon valoa mahdollisimman paljon. Alakerran pitkä seinään laitettiin laasti, jotta saatiin elävällä pinnalla hieman vaihtelua pelkällä valkoiselle. Laastiseinä myös säästi aikaa ja hieman rahaakin, kun seinästä ei tarvinnut tehdä tasaista.

Portaat hiottiin ja lakattiin, jotta saatiin oranssi väri pois. Myös portaiden runko maalattiin uudelleen mustaksi, sillä aikaisempi maali oli sudittu hieman sinne päin, eikä maalia ollut osunut ihan joka kohtaan.

Vaatehuone / Työhuone

Arkisemmassa kielessä siis “pikkuhuone”. Halusin itselleni työhuoneen, sillä minua ärsyttää kun kaikki paperit ja koneet ovat aina levällään keittiön pöydällä. Pikkuhuone on minun ja mieheni vaatehuone ja samalla siellä on minulle pieni työpiste. Työpiste pitäisi päivittää, sillä nyt se ei ole kovinkaan käytännöllinen ja edelleen huomaan työskenteleväni keittiössä.

Lastenhuone

Tällä hetkellä Jasperin huone on edelleen kesken sisustuksen osalta. En ole osannut päättää mille seinälle haluaisin mitäkin, enkä raaski porailla nyt ehjiä seiniä. Joten, odotellaan että mielipiteet selkiytyy.

Makuuhuone

Meidän makuuhuone on myös kesken, mutta eiköhän sinne aikanaan tavarat löydä. Ikean Vittsjö hyllyille ei löytynyt paikkaa meidän uudesta asunnosta, joten nyt ne ovat meidän makkarissa keräämässä pölyä. Alkuun olisin halunnut tästä meidän makkarista työhuoneen, sillä tästä huoneesta on käynti parvekkeelle. Pikkuhuone oli kuitenkin liian pieni lastenhuoneeksi – eikä taida olla hyvä laittaa lastenhuoneeseen parvekkeen ovea. Joten, päädyimme sitten tähän järjestykseen.

Kylpyhuone

Kylpyhuone oli perus hyvässä kunnossa, mutta väritys ei miellyttänyt. 
Suihkuseinä oli enemmän ja vähemmän ruosteessa, kuten myös kulmahyllykkö.

Päätimme maalata kylpyhuoneen kaakelimaalilla, suihkuseinä vaihdettiin, saunan ovi tummennettiin ja puuosat värjättiin saunavahalla mustaksi. Pesukoneiden päälle tehtiin taso, jotta pyykkääminen hieman helpottuu. Samalla meidän talouteen tuli kuivausrumpu, joka on ollut ihan super! En ymmärrä miten olen aikaisemmin pärjännyt ilman sitä.

 

Sellainen siitä tuli. Itse olen todella tyytyväinen ja olemme viihtyneet oikein hyvin! Naapurit ovat hiljaisia, uimaranta on 400 metrin päässä, eikä Lahden keskustaan aja kuin parikymmentä minuuttia. Työmatka meillä molemmilla piteni 10 minuuttia suuntaansa, mutta eipä se tuossa 1,5 tunnissa enää tunnu miltään.

Nyt kesällä pitäisi saada piha kuntoon. Pihasta kaadoimme keväällä jo omenapuun, ettei siitä tulisi enää roskaa. Seuraavaksi lähdetään purkamaan terassia ja mylläämään muut vanhat istutukset pois.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *